NODIG VOOR 2 PERSONEN
15 gr kokosvet
2 ajuinen
2 pijpajuintjes
1 selderstengel
1 wortel
½ courgette
½ rode puntpaprika
8 champignons
80 gr zwarte rijstnoedels
400 ml kokosmelk
2 limoenblad
1 stengel citroengras
Koriander (of platte peterselie)
HOE?
Snij de uien in reepjes en de rest van de groenten, tot en met de champignons, in kleine blokjes
Verhit het kokosvet en fruit de groenten kort aan op hoog vuur
Voeg de kokosmelk, limoenblad en het overlangs doorgesneden citroengras toe
Breek de rijstnoedels in 3 stukken en voeg ook toe
Laat alles even sudderen tot de noedels gaar zijn en dien op met koriander of vers gehakte platte peterselie
NODIG
20-gr kokosolie en 40gr boter
50gr ahornsuiker
30gr agave
50gr havermout
80gr speltbloem wit
8gr verse gember
7,5gr bakpoeder
15gr citroensap
5 druppels bio vanille extract
HOE?
Kokosolie smelten en mengen met de suiker en agave.
Beetje afkoelen.
Havermout bijvoegen en vervolgens gezeegde speltbloem.
Vervolgens de rest van de ingrediënten toevoegen en
goed mengen.
10 minuten laten rusten, dan kleine hoopjes scheppen op
ingevette bakplaat of bakpapier.
8 minuten bakken op 200 graden voorverwarmd!
NODIG
voor 4 kleine broodjes
200gr Griekse yoghurt
200gr wit speltmeel
5 gr bakpoeder
3,5 gr fijn zeezout
een zakje vanillesuiker
50 gram gehakte chocolade
Meng het meel onder de yoghurt en voeg bakpoeder toe
10 minuten kneden en terwijl zout en vanillesuiker toevoegen
Laat het deeg dan 20 minuten rusten
Druk plat en voeg chocolade toe
vervolgens 4 hoopjes deeg maken en opbollen
(klop 1 eigeel los met een scheutje rijstmelk en borstel over de broodjes voor een glanzend effect)
Bak af gedurende 30 minuten in een oven van 180 graden tot de broodjes een kerntemperatuur hebben van 93 graden
NODIG 10 ontpitte medjoul dadels
60 gr chiazaadjes
150 gr chocolade granola
HOE?
Zet de chiazaadjes in een bodempje water, zo dat ze
net onder staan en laat enkele minuten weken tot het
een slijmerig papje wordt
Mix de dadels fijn in de keukenmachine en meng er
de chiazaadjes onder
Vervolgens de chocolade granola onder mengen
Druk het mengsel stevig aan in een schaal
of bevochtig je handen en maak manueel bars
Laat enkele uren opstijven in de koelkast
NODIG 100 gram zwarte chocolade
2 eieren
25 gr kokosbloesemsuiker
120 gr avocado vruchtvlees
50 gram granola naar keuze
HOE? Smelt de chocolade au bain-marie en laat even terug afkoelen
Klop 2 eiwitten stijf met de kokosbloesemsuiker
Mix het avocado vruchtvlees glad in de keukenmachine en meng er dan de eigelen, de gesmolten chocolade
en de granola onder
Spatel het opgeklopte eiwit er voorzichtig door en doe alles in een spuitzak met brede spuitmond
Vul de vormpjes voor ¾ en bak af op 180 graden gedurende een kwartiertje
NODIG 3 rijpe bananen
6 ontpitte medjoul dadels
3 eieren
125 gr amandelmeel
5 gr bakzout (natriumbicarbonaat)
100 gr granola naar keuze
Snufje zout
HOE? Snij de bananen in stukjes en doe tezamen met de dadels en de eieren in de keukenmachine en mix glad
Meng er het amandelmeel, het bakzout en het snufje zout onder
Roer er dan de granola door en stort in een bakvorm met bakpapier
Bak gedurende 30 minuten op 180 graden, dan verder nog 20 minuten op 150 graden
Klop 200ml room op met 50gr ahornsuiker.
Meng er 700gr volle griekse yoghurt onder.
Zoet met 150gr acacia honing.
En laat ongeveer 40 minuten draaien in
jouw roomijsmachien.
Naar smaak bijvoegen 150gr chocoladebrokjes,
wit of zwart, 25gr blauwe bessen crunch, ...
Smakelijk!
NODIG Yoghurtijs (recept hierboven vermeld)
200 gr amandelmeel
3 eieren
3 rijpe bananen
150 gr ahornsuiker
2 tofu ijspralines (zie vorige editie)
200 gr rood fruit ( aalbes/framboos/aardbei,…)
Wilde bloemenhoning
50 gr cashewnoten
50 gr amandelmelk
25 gr witte chocolade
Vers fruit volgens het seizoen
Chocolademunt
HOE? Laat de cashewnoten enkele uren weken in de amandelmelk,
mix ze fijn en meng er de gesmolten witte chocolade onder
Maak een cake van het amandelmeel, eieren, ahornsuiker en bananen
Verwarm het rood fruit tot het uiteenvalt (zoals confituur),
mix het glad en zoet het met een beetje honing
Snij het fruit in blokjes, partjes, schijven,… en schik het in een bowl
Garneer er de banaancake en de ijspralines bij
Schep er kleine bolletjes yoghurtijs op
Werk af met de coulis van rood fruit, lauwwarme cashewcreme
en enkele blaadjes chocolademunt
Copyright © Alle rechten voorbehouden